Skip to content

Alapanyagok

Shell cordovan:

A  cordovan a név a  16. századi  Spanyolországból, Córdobából ered és mivel a cordovan nem védett elnevezés így mindenki szabadon használhatja. Sokan az egész lóbőrre értik  nem úgy mint a chicagoi Horween cég. A shell cordovan csak egy nagyon kis része a teljes lóbőrnek amely a ló faránál található. Tömör, feszes, egyenletes rostszerkezetű és a precíz növényi cserzésnek köszönhetően egy  fantasztikus alapanyagot kapunk. Az igazi luxus. Lábbelinek vagy óraszíjnak nem találhatunk jobbat.

.

Borjúbőr:

Az elterjedt bőrök közül a legjobb alapanyag. Közepes méretű, változatos anyagvastagság és felület, jó formálhatóság. A rostszerkezet itt is nagyon finom és tömör. Megfelelő cserzéssel olyan alapanyagot kapunk amire a szakemberek csak csettintenek. Óraszíjnak, tárcáknak és más apróáruknak remek választás.

Marhabőr:

A legelterjedtebb bőr alapanyag már évszázadok óta. A kemény árún át egészen a finom anyagokig  készítenek belőle tárgyakat. Táska, öv, óraszíj, övtáska és sok minden más készíthető belőle. Kopásálló, rugalmas ellenáll az időjárás viszontagságainak és megfelelő kezelés mellett csak ráunni tudunk. A legértékesebb része azonban a krupon

Marha krupon:

Ez a marha legértékesebb része. Tömör, egyenletes rostszerkezet. Ha szíjazatól, övről van szó akkor nem is jöhet szóba más. Az elejétől a végéig közel ugyan olyan tulajdonságokat mutat. Magas a szakítószilárdsága, állékony de ugyanakkor az igénybevétellel arányosan jól alakul, kényelmesebb lesz. Ha övet vásárol erre kérdezzen rá!

Kecskebőr:

Főleg a kisebb darabok használhatóak jól. Ennek köszönhetően kisebb tárgyaknál, apró árunál használják. Sokféleképpen kikészíthető, lágyabb vagy akár keményebb változata is van. Nagyon jól tartja a formáját és kopásálló.

Báránybőr: Jön!…