Alapanyagok

Shell cordovan:

A  cordovan a név a  16. századi  Spanyolországból, Córdobából ered és mivel a cordovan nem védett elnevezés így mindenki szabadon használhatja. Sokan az egész lóbőrre értik  nem úgy mint a chicagoi Horween cég. A shell cordovan csak egy nagyon kis része a teljes lóbőrnek amely a ló faránál található. Tömör, feszes, egyenletes rostszerkezetű és a precíz növényi cserzésnek köszönhetően egy  fantasztikus alapanyagot kapunk. Az igazi luxus. Lábbelinek vagy óraszíjnak nem találhatunk jobbat.

.

Borjúbőr:

Az elterjedt bőrök közül a legjobb alapanyag. Közepes méretű, változatos anyagvastagság és felület, jó formálhatóság. A rostszerkezet itt is nagyon finom és tömör. Megfelelő cserzéssel olyan alapanyagot kapunk amire a szakemberek csak csettintenek. Óraszíjnak, tárcáknak és más apróáruknak remek választás.

Marhabőr:

A legelterjedtebb bőr alapanyag már évszázadok óta. A kemény árún át egészen a finom anyagokig  készítenek belőle tárgyakat. Táska, öv, óraszíj, övtáska és sok minden más készíthető belőle. Kopásálló, rugalmas ellenáll az időjárás viszontagságainak és megfelelő kezelés mellett csak ráunni tudunk. A legértékesebb része azonban a krupon

Marha krupon:

Kecskebőr: Jön!…

Báránybőr: Jön!…